Onlinediensten

Voor heel wat administratieve verrichtingen hoeft u niet langer tijdens de kantooruren naar het loket van de bevoegde dienst te gaan. Dankzij de vele e-government-toepassingen kunt u ook online gegevens uitwisselen met de overheid, en dat 24 uur per dag.

Op dit gedeelte van de portaalsite vindt u een overzicht van alle huidige onlinediensten die de overheid Belgische burgers en bedrijven aanbiedt. 

Om snel te vinden wat u zoekt, kunt u deze onlinediensten filteren op thema, op doelgroep en op bevoegdheidsniveau.

Onlinediensten voor ambtenaren zijn beschikbaar op de website fedweb.belgium.be.

MyPension: uw onlinepensioendossier

mypension: uw onlinepensioendossier

Werknemers en gepensioneerde werknemers kunnen hun pensioendossier online raadplegen via mypension.

Informatie over een geneesmiddel nodig?

Informatie over een geneesmiddel nodig?

U kunt de bijsluiters en de samenvattingen van de kenmerken van alle geneesmiddelen die in België vergund en gecommercialiseerd zijn raadplegen op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Identiteitskaart gestolen of verloren? Blokkeer deze onmiddellijk via DOC STOP

DOC STOP is een helpdesk die het voor iedere houder van een Belgisch identiteitsdocument mogelijk maakt om, waar ook ter wereld, 24u op 24, het verlies of de diefstal van zijn identiteits- of reisdocumenten te melden. Hiervoor kan hij overal ter wereld gebruik maken van het gratis nummer 00800 2123 2123.

Vraag online uw pensioen aan

Vraag online uw pensioen aan

Werknemers en zelfstandigen kunnen hun pensioen aanvragen op www.pensioenaanvraag.be. Deze nieuwe onlinedienst werd gelanceerd door het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen en de Rijksdienst voor Pensioenen.