Adressen en websites

Wenst u contact op te nemen met de FOD Financiën? Zoekt u het adres van de Vlaamse huisvestingsmaatschappij? Of het telefoonnummer van de gemeente Anzegem? Deze rubriek verzamelt voor u alle nuttige adressen, telefoonnummers en openingsuren van openbare diensten, gerangschikt per thema en per bevoegdheidsniveau.

U vindt er ook een verzameling links naar meer dan 900 officiële Belgische en Europese websites.

 

Beleidsorganen - Organes stratégiques

Contactgegevens federale beleidsorganen en ministeriële kabinetten verzameld in één document

Voortaan zijn de adressen en samenstellingen van de federale beleidsorganen en van de ministeriële kabinetten van de gemeenschappen en gewesten beschikbaar in één PDF-document.

List FOD - SPF

Federale en programmatorische overheidsdiensten

Hoewel het hier en daar nog opduikt in teksten, behoort het woord 'ministerie' bijna volledig tot het verleden. Als gevolg van de laatste grote hervorming van het overheidsapparaat, namelijk de 'Copernicushervorming' van 2000, werden 'ministeries' omgedoopt tot 'federale overheidsdiensten' (FOD's). Alleen het Ministerie van Defensie bleef zijn oude naam behouden.

Illustration

Klachten

De federale overheid hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn dienstverlening. Daarom heeft hij het klachtenbeheer bij alle federale overheidsdiensten ingevoerd.  Elke federale overheidsdienst heeft een klachtendienst die u herkent aan het logo.

Websites van de gemeenschappen en de gewesten

Websites van de gemeenschappen en de gewesten

Op die pagina vindt u de websites van de verschillende gemeenschappen en gewesten.